Podjetje Kronoterm je razvilo nove toplotne črpalke (družina GEOS), ki delujejo tiho v dnevnem in v nočnem času. Tovrstne toplotne črpalke so celo tišje od hladilnika (27 dB (A) zvočnega tlaka in 42 dB (A) zvočne moči).

Kako delujejo Kronotermove toplotne črpalke?

Toplotne črpalke izrabljajo geotermalno energijo, ki je okolju prijazen, neoporečen, brezplačen in tudi izredno učinkovit vir energije. GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je nova družina v katero sodijo toplotne črpalke, ki so primerne tako za novogradnjo, kot tudi za starejše objekte. Prednost te vrste toplotne črpalke je, da lahko delujejo tako v povezavi s talnim ogrevanjem, kot tudi z radiatorskim ogrevanjem. Na voljo sta različici z integriranim 200 l bojlerjem (s kapaciteto 250 l uporabne vode) za enostavne zgradbe ali pa brez bojlerja za bolj kompleksne ogrevalne sisteme. Toplotne črpalke z integriranim bojlerjem skrbijo, da je sanitarna voda topla skozi celotno leto, pozimi prostor ogrevajo, poleti pa ohlajajo.

toplotne črpalke

Primer toplotne črpalke GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) z integriranim bojlerjem in brez bojlerja.

Toplotne črpalke in vgradnja

Ena glavnih lastnosti nove Kronotermove toplotne črpalke je, da je izredno kompaktna, zunanja enota toplotne črpalke pa ni potrebna. Vse je potrebno je že vgrajeno v eno, notranjo enoto toplotne črpalke, kateri zadostuje že 1 m2 prostora, tako da kurilnica ni več potrebna.

Varčnost Kronotermove toplotne črpalke Nove geotermalne toplotne črpalke GEOS omogočajo tudi izredno varčnost in učinkovitost. Sezonsko grelno število SCOP do 6,0 (pri nizko temperaturnem ogrevanju v povprečnem klimatskem področju) omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 % prihranka pri stroških ogrevanja. Z uporabo geotermalne toplotne črpalke lahko prihranite tudi do 80%, ob tem pa nekaj naredite tudi za okolje, saj toplotne črpalke uporabljajo čiste, obnovljive vire energije brez emisij ogljikovega dioksida, ogljikovega monoksida in drugih toplogrednih plinov. Nevarnosti slabše kakovosti zraka in  izgorevanja v notranjosti hiše pri uporabi GEOS toplotne črpalke ni.