Snežna freza Honda je dobra izbira, vendar ima Honda ima 14 modelov, ki vam omogočajo izbiro med dvema vrstama polžev, tremi zagonskimi sistemi in tremi pogonskimi sistemi, da ne omenjamo različnih širin in snežnih kapacitet. Katera kvalitetna snežna freza Honda je prava za vas? Za najboljšo učinkovitost načrtujte nekaj prekrivanja z vsakim prehodom čiščenja, tako da bo dejanska čistilna širina 20 % ožja od dejanske širine polža. Če se približujete največji zmogljivosti snežne freze, načrtujte 50-odstotno prekrivanje.

snežna freza Honda

Gostota snega se lahko med sneženjem zelo razlikuje, zato je težko neposredno povezati moč s sposobnostjo čiščenja snega, ki ga omogoča snežna freza Honda. Sveži sneg lahko tehta malo, medtem ko lahko mokri usedli sneg tehta kar precej. Pri izbiri snežne freze bi morala biti vaša glavna skrb širina in globina snega, ki ju lahko prenese ohišje polža. Ko boste zožili svoje izbire, boste z izbiro modela z višjo stopnjo kilogramov na minuto čistili sneg z manj prekrivanja med prehodi.

Snežna freza Honda s pogoni z gosenicami se bolje spopade z zbitim snegom in pobočji kot s kolesi. Izberite gosenico, če morate očistiti snežne smeti, sneg, po katerem ste vozili. Snežna freza Honda z gosenicami je tudi dobra izbira, če morate očistiti sneg z ravne industrijske strehe. Snežne freze s kolesi je lažje obračati, kar prihrani čas in trud pri čiščenju ravnih površin, kot so dovozi in parkirišča. Enostopenjska snežna freza ima polž, ki se vrti dovolj hitro, da pobere sneg in ga potisne iz žleba. Zaradi te mehanske preprostosti so ti stroji lahki in enostavni za manevriranje.

Dvostopenjska snežna freza Honda dvigne sneg s tal s polžem z nizko hitrostjo, nato pa ga potisne iz žleba s propelerjem z visoko hitrostjo. To pomaga stroju pobrati močan sneg in ga vrže dlje, tako da lahko očisti široka območja. Enostopenjska snežna freza, kot je HS720, je idealna za čiščenje tlakovanih pločnikov in dovozov za garaže za en ali dva avtomobila in najbolje deluje pri snegu, debelejšem od pol metra. Če morate očistiti večje površine, neravne površine ali večje nanose, si priskrbite dvostopenjsko frezo.

Motorje Honda je enostavno zagnati v hladnem vremenu in vsi modeli imajo povratni zaganjalnik, ne glede na to, ali je to edini način za zagon motorja ali pa služi kot rezerva za električni zaganjalnik.