Odkup železa, cena se prilaga trgu, tako kot pri nafti tudi ceno odpadnega železa določata ponudba in povpraševanje. Ko se odločite za odkup železa – cena sledi odkupnim cenam na borzi ter temu, kako čisto je vaše železo, toliko boste zanj dobili. Ko je povpraševanje veliko, se cena odpadkov dvigne in obratno. Zato se cene starega železa in cene stare kovine, torej cene odpadkov, iz dneva v dan razlikujejo. Pomembna je tudi vrsta odpadne kovine in njena sestava. Pripravili smo pregled dvanajstih najpogostejših odpadnih kovin, vključno s trenutno ceno starega železa in ceno stare kovine, ki temelji na londonski borzi kovin. Donos dobavljene odpadne kovine se lahko razlikuje glede na trgovca.

 odkup železa cena

Za odkup železa cena se meri na evro in se nekoliko razlikuje glede na kupca in kakovost odpadnega železa. Toda osnovno razumevanje tega, kaj lahko pričakujete v smislu cene in prakse, pomaga strokovnjakom, kot ste vi, da dobijo najboljše za vaš denar za vaše recikliranje. Če veste, kakšen je cenovni razred odpadnega železa, boste pridobili to praktično znanje. Vendar pa vam ta objava tudi pove, kdaj bodo cene železa – kdaj bi morali vstopiti na trg odpadnega materiala. In za katere naredimo preprosto lokalno priporočilo za najboljšo možno ceno.

Na splošno pa je železo od leta 2016 v splošnem naraščajočem trendu – morda zato, ker se pogosto uporablja v vozilih in napravah. Zato se za odkup železa cena povečuje. Zaradi porasta in padca prodanega in kupljenega starega železa cene rastejo in padajo. Kljub temu je železo poceni. To je velika naložba časa in energije.

Tako kot pri drugih kovinah je najboljši čas za prodajo odpadnega železa v poletnih mesecih. V tem času je več dejavnosti v panogah, ki potrebujejo železo, kot so gradbeni projekti in izdaja novih vozil. Toda ker se železo uporablja v napravah, ostaja razmeroma stabilno. Rahlo povečanje povpraševanja po sezoni pa lahko pomeni višjo ceno vašega starega železa.