Vsako uspešno podjetje ima svojo spletno stran. Poglejmo primer. Veriga hitre prehrane McDonalds, ki svojo ponudbo nudi le v svojih restavracijah, ima v vsaki državi izdelano obširno predstavitveno spletno stran. Oblikovanje spletnih strani je zato zelo pomembno, ker se podjetje z njo predstavi v lepi luči. Pri tem pa se ne sme pozabiti, da mora biti spletna stran ne samo lepa, ampak tudi uporabna, da bo obiskovalce nagovarjala k nakupu izdelkov ali storitev.

Pogosta napaka podjetnikov je, da se odločijo za izdelavo spletnih strani samo zato, da jo imajo. Če niso pazljivi pri izbiri izdelovalca, potem spletno stran preplačajo, na koncu pa ugotovijo, da od strani ni nobenega učinka. Zaradi tega je pred začetkom oblikovanja potreben temeljit razmislek o cilju in namenu izdelave spletne strani.

Res je, da se v nekaterih primerih izdela spletna stran samo z razlogom, da je to predstavitvena vizitka na internetu. Ampak verjemite, da je takšnih strank zelo malo. Večina si jih vendarle želi, da bi spletna stran prinašala tudi nove stranke in bila v podporo pri nakupih obstoječim strankam. Pri tem je pomembna izbira kakovostnega izdelovalca spletnih strani, ki vam bo pošteno predstavil cene in razložil vse skrivnosti, ki so potrebne, da je spletna stran uspešna.

oblikovanje spletnih strani

oblikovanje spletnih strani

Naročnik izdelave spletne strani, ki dobi dober nasvet, si bo nato vzel čas za razmislek, pregledal konkurenčne strani in jasno postavil cilje, ki jih želi doseči s spletno stranjo. Na tak način bo pomagal oblikovalcu, da oblikuje spletno stran, ki bo dolgoročno prinašala naročniku veliko koristi.

Naj predstavimo nekaj pomembnih dejavnikov, ko začenjate z izdelavo strani. Pri izdelavi strani je pomembno, da so izbrane takšne slike, ki bodo obiskovalce pritegnile, in si bo z veseljem prebral tudi vsebino. Besedilo ne sme biti napisano suhoparno, ampak mora biti berljivo in zanimivo. Stavki naj bodo kratki, podobno velja tudi za odstavke, ki naj jih bo veliko. Zelo dobro je, če na spletno stran vključite tudi grafe in druge animacije, ki si jih ljudje dokazano radi ogledajo. Zelo pomembno je, da so na spletni strani pravilno razporejeni kontaktni gumbi, ki omogočajo vašim strankam, da vzpostavijo stik z vami.