Implantat je zobni vsadek, ki povsem nadomesti vaš zob. Dejansko implantat postane vaš zob za vedno, ker ga vaše tkivo obraste in se vsadi v vašo kost v čeljusti. Zgornji del, krona, je keramična in povsem enaka, kot vaši zobje, saj zobozdravnik to krono tudi obarva tako, kot os obarvani vaši zobje. Nihče ne bo opazil da nimate svojega zoba in vaš nasmeh bo spet lep ter privlačen. Smejali se boste lahko na vsa usta in pokazali prelepe zobe. Vsadki bodo z vami življenjsko, če boste zanje skrbeli enako dobro, kot za vaše zobe.

implantat

Zobni vsadek ali implantat mora biti kakovosten, če hočete ga imeti vse življenje in če nočete zapletov. Zdravniška praksa je pokazala, da nekakovostni zobni vsadki, ki so gladki in niso narejeni iz titana, lahko povzročijo težave. Tkivo se na tak vsadek ne prime in ga ne obraste, zato dlesni lahko odstopajo in nastajajo žepki, ki so lahko vzrok zadahu iz ust, vnetjem ter kariesu in nenazadnje tudi parodontozi.

Zaradi tega izberite dobrega domačega zobozdravnika, ki vam bo vsadil kakovosten implantat, ki je nekoliko dražji, vendar se zares splača za vaše zdravje poskrbeti na najboljši način. Tukaj ne gre varčevati. Dober zobozdravnik vas bo pregledal ni ugotovil, ali ste sploh premieren kandidat za implantat. Nato bo ugotovil, ali nimate morebiti kakšnih drugih težav in bolezni, saj se zobe običajno izgubi zaradi tega.

Če to ugotovi, vas bo najprej zdravil in šele nato vsadil vsadek, da ne bo prišlo do komplikacij. Vsadek imate lahko samo eden ali pa več. Vsekakor pa je mogoče namestiti vsadke tudi v povsem brezzobo čeljust, saj se vsadke vsadi na štirih mestih in vse ostale zobe se pripne na mostiček. Tako bodo vaši zobje fiksni, kot bi bili vaši. To je prednost pred protezo, ki jo morate dajati iz ust, čistiti in lahko vam tudi pade iz ust, če je ne prilepite.