Vsi komaj čakamo tople dneve, ko lahko zunaj posedamo in kaj dobrega pripravimo na svežem zraku. Tako vsaj ne rabimo umazat naše kuhinje in so jedi tudi okusne, sočne in nekatere hitro pripravljene. Seveda ne mislim na kuhinjo zunaj, kar jo ima kar nekaj družin danes, ampak na žare. Tudi žar ima danes že ogromno ljudi, čeprav nimaš svojega vrta, si mogoče doma v bloku, si lahko omisliš žar. Saj danes so žari na plin kar veliko v uporabi. Uporabiš ga lahko povsod, tudi v notranjem prostoru. Žari Furlan so res kvalitetni in za ta denar vredni nakupa.

žari

Žari so postali zelo priljubljeni pri družinah. Posebej ti na plin, ki ga lahko ima vsak doma in povsod ga lahko prižgeš. Tukaj ni dima, zato pa ga lahko uporabljamo v zaprtih prostorih, samo jeklenko s plinom rabimo in že lahko pripravljamo okusne sočne jedi. Nihče ne reče, da tisti stari žari na oglje niso dobri. Če imamo prostor in čas za kurit so še vedno zelo dobrodošli in so tudi zelo poceni. Pri teh žarih rabimo ogenj, to pomeni, da rabimo drva in kasneje oglje. Vse skupaj poteka malo dlje, kot pri plinskih žarih. Plinski žar se zelo hitro segreje in že lahko v nekaj minutah pripravljamo jedi.

Vsak žar ima prednost in slabost. Sami presodite kakšen žar si vi želite. Tudi preračunajte koliko denarja ste pripravljeni dat za žar. Žari so postali naša stalnica, jedi so okusne, hitro pripravljene in naša kuhinja lahko ostane čista. Tudi samo shranjevanje je pri žaru zelo pomembno, če imamo dovolj prostora ali ne. Prav tako glede čiščenja kako smo pripravljeni čistit. Žari na plin ne rabijo posebnega čiščenja, ker je plošča tako narejena. Drugo so žari na drva oziroma oglje, tam pa rabimo malo več čiščenja. Ker bo hitro spet pomlad je sedaj čas, da si nabavite en primeren žar za sebe in svojo družino.