Redna higiena zob in hkrati dlesni je zelo pomembna za celotno zdravje našega telesa. Skozi usta dnevno vnesemo več tisoč različnih bakterij, ki jih moramo z redno higieno dobro očistiti. V podjetju Luxdental dajejo veliko pozornost zdravju zob in naših dlesni. Vnetje dlesni je lahko prvi znak, da se nekaj dogaja z našo zobno korenino ali zobno krono. Krvavenje je zadnji stadij, da gre nekaj res narobe. Vnetje dlesni povezujemo z bakterijskimi oblogami ki nenehno rastejo po celotni zobni oblogi. Kot zanimivost naj dodamo, da ima človek preko sto milijonov različnih bakterij v svoji ustni votlini, ki seveda nihajo ob redni ustni higieni. Prav tako velja, da so mnoge bakterije med njimi pozitivne za pravilno delovanje naših zob.

Vnetje dlesni lahko nastane tudi zaradi nepravilnega umivanja zob. Zaradi vse pogostejšega grobega umivanja in poseganja po različnih pripomočkih za lepše in bolj bele zobe nastajajo v dlesni poškodbe. Vnetje dlesni je ob kakršnih koli znakih potrebno jemati resno in seveda je zaželeno v kolikor se vnetje v parih dnevih ne poceli, da obiščete svojega izbranega zobozdravnika, ki bo ocenil za kakšno poškodbo gre. Zobozdravnik nam za vnetje dlesni lahko predpiše različne zdravilne gele, ki jih nanašamo za hitrejše celjenje. Opravi se lahko tudi rentgensko slikanje v primer, da gre za kakšne nevidne poškodbe ali bolezni naših zob.

Vnetje dlesni lahko povezujemo tudi z samim zobnim kamnom, ki posledično nastane zaradi slabih navad prehranjevanja, kajenja ter seveda slabe ustne higiene. Zobni kamen je smiselno redno čistiti za kar poskrbijo v zobozdravstvenih ustanovah. Da preprečimo vnetje dlesni, ki nastane zaradi umivanja zob je potrebno ščetkanje vedno prilagoditi tako, da ščetko vlečemo od dlesni navzgor oziroma pri zgornji čeljusti navzdol. Poskrbite za redno ustno higieno in svoje zobe vsaj dvakrat na dan dobro in kakovostno očistite. Ne pozabite svojih zob očistiti tudi z zobno nitko tam kjer je to potrebno.