Verjetno je marsikdo med vami že slišali za alzheimerjevo bolezen. Alzheimerjeva bolezen je posledica slabšanja spomina ali tako imenovane demence, ki posledično vpliva na celoten človeški motor. Slabša se lahko govor, gibanje, koncentracija ter tudi težave pri prepoznavanju bolezni. Z transkranialna pulzna stimulacija lahko s pomočjo pulznega dotika naprave lajšamo in blažimo posledice alzheimerjeve bolezni. In verjetno se sprašujete kaj je transkranialna pulzna stimulacija. Gre za napravo ki daje akustične impulze, ki nastanejo zunaj telesa in sporočajo možganom neke vrste stimulacijo tam kjer je potrebna. Naprava deluje brez bolečin, terapija pa traja do trideset minut.

Terapija obsega do šest terapij, ki se opravijo v približno štirinajstih dneh. Transkranialna pulzna stimulacija je učinkovita v vseh oblikah stanja demence. Dokazano pa je da v primeru zgodnjega odkritja bolezni je transkranialna pulzna stimulacija toliko večja in okrevanje boljše. Raziskave kažejo, da so bolniki ki so v zgodnji fazi preskusili transkranialno pulzno stimulacijo v parih terapijah že napredovali v vsakodnevnih opravilih, izboljšal se jim je spomin in vrnila koncentracija. Transkranialna pulzna stimulacija se seveda uporablja tudi za zdravljenje Parkinsonove bolezni vendar do sedaj rezultati še niso bili javno objavljeni. Bolezni, ki prizadenejo naš ključni motor lahko na kakovost zdravja močno vplivajo. Za demenco je znano, da le ta nastopa v različnih fazah, ki pa niso pri vseh enake. Bolezen kot jo poznamo lahko pri marsikateremu bolniku napreduje hitreje. Pomembo je, da svojci oziroma okolica le to odkrije dovolj zgodaj. Za zdravljenje demence v zgodnjih fazah močno vplivajo tudi različne miselne igra ali križanke. S tem namreč spodbudimo naše možgansko deblo k razmišljanju.

Pomembo je, da svoje možgane v vseh fazah življena spodbujamo k nečemu novemu k odrivanju nečesa kar nam ni poznano saj tako treniramo telo in ga ohranjamo mladostnejšega. Temelj, ki ga postavljamo v mladosti prav tako pripomore k počasnejšemu staranju. Preprečite demenco in preizkusite transkranialno pulzno stimulacijo.