Pri vseh objektih je potrebno na nek način poskrbeti za zadrževanje toplote. To se lahko naredi z različnimi oblikami toplotne izolacije. Toplotna izolacija strehe je potrebna takrat, ko so podstrešni prostori namenjeni bivanju. Če poskrbite, da bo vaš objekt dobro toplotno izoliran, lahko pričakujete manjše mesečne stroške. Poleg tega pa se notranje prostore še dodatno zavaruje pred nezaželenimi vdori vode in zunanjimi vremenskimi vplivi. Če je podstrešni prostor namenjen bivanju, je dodatno zavarovana streha še toliko bolj pomembna, da bodo notranji prostori varni in udobni za vse člane gospodinjstva.

Toplotna izolacija strehe

Streha ima posebno nalogo, saj objekt varuje pred zunanjimi vplivi. Streha je najbolj na udaru, če dežuje ali sneži, saj mora zdržati vso težo teh večjih zunanjih vplivov. Zaradi tega je treba poskrbeti, da je streha trpežna in nudi dobro zaščito.

Če se odločite, da podstrešja ne boste uporabljali samo za shranjevanje starih stvari, ampak se odločite za dodatne bivalne prostore, pa je treba streho še dodatno ojačati. Nekateri se zaradi pomanjkanja prostora ali pa zaradi potreb po dodatnih prostorih odločijo, da bodo podstreho preuredili v bivalne prostore. Preureditev je lahko enostavna, problem pa nastane, če streha ni dovolj toplotno izolirana. Če toplotna izolacija strehe ni urejena, bo v prostorih zelo mrzlo. To je še posebej opazno in občutno, če je objekt starejši in dotrajan. V takih primerih je potrebno poskrbeti za dodatno izolacijo strehe.

Streho je potrebno izolirati, da bo bivanje udobno. Toplotna izolacija omogoča, da se prepreči uhajanje toplote in vdor nezaželenega mraza. Prav tako bo utrjena streha preprečila, da bi v notranjost uhajala voda ob deževnih dnevih. Če bo streha slabo izolirana, vam lahko voda uniči pohištvo in lahko naredi res veliko škodo. Ne samo, da bo izolirana streha varovala notranjost, varuje tudi denarnico. Če se toplota ohranja, ni potrebno porabljati veliko energije za gretje notranjosti.