Iščete nov štedilnik? Obiščite https://akvonij.si/kategorija/stediniki in med različnimi štedilniki izberite svojega.

Zaradi hitrega načina življenja, dolgih delovnikov in obveznosti, se danes velikokrat zgodi, da družina sploh ne kuha obrokov, ampak samo »vsak nekaj na hitro poje« ali pa gredo v restavracijo in to je to. Vendar pa je pametno, da imate kljub temu doma štedilnik in si kdaj skuhate kakšen topel obrok sami, saj tako poskrbite tudi za svoje zdravje in zdravo prehrano.

Štedilniki nam omogočajo, da si skuhamo hrano, pogrejemo že pripravljene obroke ali si pripravimo čaj in kavo. Pogosto skupaj s štedilnikom dobimo še pečico, v kateri lahko pečemo večje kose mesa, lazanje in podobno ali pa pripravimo kakšno sladico. Pred nakupom novega štedilnika se pozanimajte kakšne funkcije imata tako štedilnik kot pečica, da boste izbrali tistega, ki vam najbolj ustreza in vam bo najbolj koristil.

Danes v ponudbi štedilnikov najdete tiste »klasične« na plin, vse bolj pa se uporabljajo tudi kombinirani, električni ali steklokeramični. Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Plinski štedilnik so uporabljale in ga še uporabljajo naše babice in je res uporaben, sploh v primeru, da zmanjka elektrike – če imate le električni štedilnik ne boste mogli nič skuhati. Zato so odlični tudi kombinirani štedilniki – ponavadi sta dva plinska in dva električna. Tako lahko kuhate na kateremkoli plinu želite in tudi v primeru izpada elektrike vam bosta ostala vsaj dva plina na katerih boste lahko kuhali. Električni štedilniki so danes morda celo bolj priljubljeni kot plinski, saj na njih voda običajno prej zavre in lahko obroke pripravimo hitreje. Steklokeramični štedilnik je elegantnejšega videza, preprost za čiščenje in cenovno zelo dostopen.

Štedilniki so lahko prostostoječi ali vgradni, odvisno od tega, kam jih želite postaviti in za kaj jih rabite – če ga boste dali v stanovanje ga boste najverjetneje vgradili v kuhinjo, če pa ga boste dali v kamp prikolico ali kakšno počitniško stanovanje, pa se verjetno bolj splača prostostoječi.