Snapchat je slikovno-sporočilna in multimdeijska mobilna aplikacija, ki so jo ustvarili Evan Spiegel, Bobby Murphy in Reggie Brown. Snapchat je bil razvit v Snapchat Inc. Namen Snapchata je bil, da bi ljudje pošiljali gole slike, ki bi po nekem času izginile. Pošiljatelj gole slike bi dobil obvestilo, če bi prejemnik naredil posnetek zaslona (screenshoot). Aplikacija, ki je bila na začetku namenjena golim slikam se je razvila v brezplačno aplikacijo za socialne medije. Snapchat je tako postal orodje za komunikacijsko orodje, vir novic, itd.

snapchat

Prototip za snapchat sta Evan Spiehel in Bobby Murphy začela s projektom za razred na Stanfordu. Na začetku je bila ta aplikacija imenovana »Picaboo«. Narejerna je bila, da bi ustvarili tako imenovan »selife« aplikacijo, bi uporabnikom omogočala skupno rabo slik ali z drugimi besedami deljenje slik, ki so bile kratkotrajne (od 1s do 5s). Za razliko od drugih aplikacij, kot so Facebook, Instagram, itd., ki vsebino, ki jo pošljete ostane v klepetalnici za zmerom, na Snapchatu vsebina ostane le od nekaj sekund do enega dneva. Ko uporabljate Snapchat naj vas neskrbi glede izgleda na fotografiji, ki jo želite poslati, saj izgine po nekaj sekundah in vse kar lahko prejemnik naredi je odgovoriti v klepetalnici, poslati fotografijo ali pa videoposnetek.

Na začetku je bil Snapchat osredotočen na privatne, človek na človek pogovore. Nove funkcije, vključno s pošiljanjem kratkih videoposnetkov in shranjevanje informacij v pogovoru so bile dodane s poznejšimi posodobitvami. Snapchat ima dnevno nekaj preko 150 milijonov uporabnikov in hkrati 9 bilijonov video ogledov. Če ste novi z aplikacijo Snapchat in ste nevedni komu slediti, potem je GhostCodes pravi za vas, saj lahko nadzorujete komu želite slediti glede na to, kaj vas interesira. Eden od večjih problemov so najstniki in mlajši odrasli, ki uporabljajo Snapchat za pošiljanje goligh fotografij in videoposnetkov. Ker Snapchat izbrise vso vsebino po nekaj sekundah, jim to dodatno vliva samozavest, da slika nebo končala nekje kot objava.