Si želite ravnih zob in lepega nasmeha? Pri tem vam lahko pomaga ortodont – specialist s področja ortodontije, zobozdravstvene veje, ki se ukvarja z urejanjem nepravilnega položaja zob v ustni votlini in čeljustnimi nepravilnostmi, ki navadno nastanejo tekom rasti in razvoja zob v otroških in najstniških letih. Čeprav je glavna naloga ortodonta skrb za pravilen ugriz, ki ima izjemno pomembno vlogo pri ustrezni funkcionalnosti ustne votline, pa ta še zdaleč ni edina. Ena najpomembnejših je zagotovo ta, da ljudem vrača samozavest in željo do nasmeha. Večina posameznikov z nepravilnim položajem zob, le tega namreč prikriva, pogosto pa jim je neprijetno tudi pri govoru. Za obisk ortodonta tako ni nikoli prepozno, saj lahko sicer zdrave zobe poravnamo kadarkoli, ne glede na starost. Danes poleg otrok in najstnikov, ortodonta obišče vse več odraslih oseb, ki si želijo urejenega in zdravega nasmeha.

Dober ortodont za najboljše rezultate

K lepemu nasmehu zelo pomembno vpliva tudi ustrezen ortodont, oziroma njegovo strokovno in natančno delo. Preden vam ta predpiše zobni aparat je namreč potrebno opraviti vrsto ključnih korakov, ki poskrbijo, da se vam bo aparat popolnoma prilegal in tako uspešno opravil svoje delo. Poleg tega pa je zelo pomembno, da izbranemu zdravniku zares zaupate in da ga z veseljem obiščete.

Kam torej k ortodontu in komu lahko zares zaupate? Vrhunsko ortodontsko storitev v Ljubljani in Mariboru vam ponuja tudi priznana zobozdravstvena ambulanta Luxdental. Njihova zelo izkušena ekipa združuje vrhunske specialiste ortodontije, ki ves čas nadgrajujejo svoje obstoječe znanje, se izobražujejo doma in v tujini, spremljajo nove svetovne zobozdravstvene trende ter vam zagotavljajo najboljšo storitev in izkušnjo. Pri svojem delu uporabljajo le najbolj kakovostne in preverjene materiale priznanih proizvajalcev. Vsakega pacienta obravnavajo individualno in se mu povsem posvetijo – rezultat njihovega skrbnega in predanega dela pa so zdravi zobje in popoln nasmeh, ki ga boste želeli pokazati prav vsem.