Bliža se datum 15. november, ko je vsako leto potrebno zamenjati letne gume z zimskimi. Vse o zimskih gumah in njihovi menjavi lahko preberete na spletni strani https://www.nadlani.si/avto-moto/najboljse-zimske-gume-2021/, kjer so se lotili tudi sestavljanja ocenjevalne lestvice za najboljše zimske gume 2021.

Zakaj izbrati kakovostne zimske pnevmatike

Vozne razmere na cestah pozimi so velikokrat zelo težavne in zahtevne. Ravno zaradi tega je pomembno, da izberemo kakovostne zimske gume, ki zagotavljajo dober oprijem na cesti, s tem pa tudi varnost. Tako naj bo cilj 15. novembra izbrati najboljše zimske gume 2021.

Pri izbiri vrhunskih zimskih pnevmatik se je potrebno držati nekaterih pravil. Zimske gume moramo izbrati glede na naše potrebe in način vožnje, ki pa naj bo, ne glede na vse, strogo prilagojen razmeram na cesti. V pomoč nam je lahko v pomoč AMZS-jev test za najboljše zimske gume 2021. Pred nakupom novih zimskih gum pa vsekakor ni odveč posvet s strokovnjakom z vulkanizerskega področja. V prvi vrsti pa naj bo vodilo vsakega voznika na cesti varna vožnja.

Pri AMZS so voznikom osebnih vozil odločitev o nakupu zimskih gum ponovno olajšali z izvedbo testa zimskih pnevmatik. Najboljše zimske gume 2021 so tudi tokrat razdeljene v dva razreda – 195/65 R15 in 225/50 R17. In kako so se odrezale gume posameznega razreda?

  • Najboljše zimske gume dimenzij 195/65 R15: gre za pnevmatike 15-palčnega premera, ki so najbolj prodajane zimske gume v Evropi. Uporablja se jih pri manjših avtomobilih in avtomobilih nižjega srednjega razreda (Hyundai i30, Opel Astra in Volkswagen Golf). Na testu za najboljše pnevmatike se je borilo 16 znamk zimskih gum – Kumbo Wintercraft WP51 je guma, ki je prejela najslabšo oceno. Enajst pnevmatik je zadovoljivih, štiri pa AMZS celo priporoča. To so Dunlop, Goodyear, Michelin in Vredestein Wintrac.
  • Najboljše zimske gume dimenzij 225/50 R17: te 17-palčne pnevmatike najdemo na avtomobilih nižjega srednjega razreda (Volkswagen Passat, BMW 3 in Audi A4). AMZS je testiral 18 pnevmatik tega razreda – ponovno so na vrhu lestvice Goodyear, Dunlop in Michelin, najslabšo oceno pa so dobile gume Linglong.

AMZS-jev test naj vam bo v pomoč pri izbiri kvalitetnih zimskih pnevmatik, ki vam bodo dobro služile in omogočile varno vožnjo v nepredvidljivih zimskih razmerah.