Moje delo naj bo cenjeno na delovnem mestu in dobro plačano, so misli vsakega, ki bi rad dobro službo. Ni ga človeka, ki si ne bi mislil, če moje delo ni cenjeno, spoštovano in vidno v podjetju, potem tukaj ne želim delati in se ne vidim v tem kolektivu. Zato morate poiskati tako delo in podjetje, s katerim se boste ujeli in bo vaše delo res cenjeno tako kot si zaslužite. Seveda se je treba postaviti na realna tla in se oceniti glede na druge strokovnjake ter ljudi na podobnem delovnem mestu. Če ste nad povprečjem, bo vaše delo res cenjeno, če ste pod tem, pa gotovo ne in to je vaša odgovornost.

 moje delo

Ali bo moje delo cenjeno in spoštovano, je v prvi vrsti moja odgovornost. Najprej mora človek postati strokovnjak in izkušen na področju, ki ga pokriva. Tako ga bodo vsi cenil in ga bo hotela zaposliti tudi konkurenca. Ni pomembno, ali ste snažilka, pek, natakar, delivec za strojem, inženir, magister ali doktor znanosti. Tudi če ste zdravnik in ne opravljate svojega dela dobro, vas ne bodo cenili, čeprav imate diplomo in licenco.

Moje delo je v dobrem kolektivu cenjeno in vidno ter nagrajeno primerno, kar je seveda fer. Kjer je moje delo upoštevano in pripomore k rasti podjetja, smo vsi zadovoljni in to je ključ do uspeha dobre zaposlitve. Zato iščite le taka podjetja, ki vam to lahko nudijo. To lahko preverite preko več parametrov, najprej preko javnih evidenc, koliko prometa in zaslužka ima podjetje, koliko ima zaposlenih in ali zaposleni ostajajo na delovnih mestih, ali jih zapuščajo. Vse to so pokazatelji dobrega vodstva, ki bo znalo nagraditi vaše delo, ki mora biti dosledno, dobro in kakovostno.

Če ste na začetku, bodo cenili vaš trud in zanimanje ter to, da se hočete učiti na napakah in narediti tudi kaj zastonj. Če kaj zamočite in bo podjetje to stalo, je fer, da se res potrudite in v bodoče podjetju prinesete profit in ta napaka bo seveda pozabljena, vi pa boste odbili dobro nagrado. Vse je odvisno od vas.