Klima za avtodom 12vje primerna za avtodome in kamp prikolice do 7 m dolžine. Obišči spletno stran, da najdeš kakovostno in več funkcionalno klimo, ki je majhna in učinkovita pa še varčna zraven. Obstaja veliko različnih modelov klimatskih naprav za avtodome, počitniške prikolice, tovornjake in čolne, vendar skoraj vse hladijo samo med vožnjo ali pa, ko je vozilo priključeno na 230 V. Ta klimatska naprava klima za avtodom 12v je zasnovana posebej za delovanje, ko je na voljo le enosmerni tok, tudi ko vozilo stoji. Uporabljajo posebne komponente, ki med delovanjem potrebujejo veliko manj energije kot sistemi 230 V.

klima za avtodom 12v

Klima za avtodom 12v je primerna za uporabo na vseh vrstah vozil, če je razpoložljiva kapaciteta baterije zadostna. Na primer kmetijska vozila, gradbena in industrijska oprema, kot so viličarji, varnostna vozila in celo potujoče knjižnice. Lahko vam svetujejo, ali so ti sistemi primerni za vaše vozilo primerni. Klimatska naprava je velika skrb za avtodome, zlasti v poletnih mesecih. Za ljudi, ki radi kampirajo v divjini, je zmožnost klimatske naprave razkošje. Ampak, kako poganjati električno požrešno napravo, kot je AC enota, ko kampirate sredi ničesar? To je izziv tudi z vrhunskim sistemom solarnih panelov za avtodome. Klima za avtodom 12vje rešitev.

Tipična Klima za avtodom 12v deluje na 120 V napajalnik. To pomeni, da mora biti RVer za uporabo naprave priključen na napajanje, generator ali baterijsko banko in pretvornik, ki lahko zadosti zahtevam po moči. Vendar to ni isto kot imeti možnost poganjati AC enoto na baterijsko napajanje. In ravno zaradi tega se vozniki avtodomov že dolgo zanimajo za razvoj 12V klimatskih naprav za avtodome.

Klima za avtodom 12v je dobesedno klimatska naprava, ki za delovanje potrebuje samo 12V električne energije. Takšna, kot jo imate na voljo v svoji vgrajeni bateriji. Klimatske naprave, ki delujejo na 12 V DC, so možne zahvaljujoč visoko učinkovitim kompresorjem, ki so bili zasnovani za delo posebej na 12 V tok. Pri tradicionalnih izmeničnih enotah, ki delujejo na 120 V, je treba tok iz baterije pretvoriti iz 12 V enosmernega toka v 120 V izmeničnega toka. To pretvorbo spremlja do 10-15 % izguba energije. Pri 12V klimatski napravi je ta predelava nepotrebna. Torej 12V klimatska naprava porabi manj energije kot 120V klimatska naprava. V ceno pa je všteta tudi vgradnja, zato pohitite z naročilom.