Kartuše so draga zadeva, ker so potrošni material in od tega dejansko podjetja živijo. Vendar dobite lahko cenejše kartuše na tej povezavi kartuše.net, kjer jih poiščete lahko tako, da vpišete naziv vašega tiskalnika v iskalnik. Ugotovili boste, da najdete originalne in tudi kompatibilne, ki pa so bistveno cenejše in bolj napolnjene od originalnih, zato tudi trajajo precej dlje časa. Tako boste prihranili kar nekaj denarja, posebej, če tiskate veliko. Splača pa se vam naročiti tudi komplete po več kartuš skupaj, ker boste dobili še dodatne popuste.

kartuše

Če ne boste našli pravih kartuš za vaš tiskalnik, pa pišite ali pokličite prodajalca in pomagal vam bo najti tiste, ki so najboljše in najcenejše za vas. Če naročite večje velikosti kartuš z oznako XL pomeni, da so izdelane tako, da imajo večji volumen in večjo napolnjenost, zato boste z njim lahko več natisnili in so cenovno najbolj ugodne.

Če razmišljate o tem, ali je razlika med originalnimi in kompatibilnimi kartušami pri tisku, kje ne boste opazili, če kupujete kvalitetne kartuše proizvajalca, ki smo ga predlagali. Namreč kompatibilne kartuše izdeluje ponavadi isti proizvajalec, le da na njih ni blagovne znamke, zaradi katere so tako drage. Včasih pa jih izdeluje tudi drugo podjetje. Izognite se le tistim kartušam, ki so polnjene s poceni kitajskim črnilom.

Ko boste dobili kompatibilne kartuše in jih preizkusili, ne boste mogli verjeti, kako dolgo jih lahko uporabljate in da tako dobro tiskajo. Z vašim tiskalnikom se povsem ujamejo, če seveda nabavite prave. Ni pa težav, ker boste dobili garancijo na njih in jih lahko kadarkoli vrnete ali zamenjate, če bi morda bilo kaj narobe, kar pa je zelo redko. Današnja tehnologija je tako napredovala, da ni več takih težav, kot so bile nekoč.

Tudi, če vračate originalna ali kompatibilna prazna ohišja kartuš, boste lahko prihranili, ker vam bodo nekaj za to plačali oziroma upoštevali pri novih kartušah.