IR paneli znižajo vaše položnice tudi za 50%

Če se vam zdi, da plačujete preveč za ogrevanje, ki pa poleg tega sploh ni tako učinkovito, začnite razmišljati o spremembi. Torej, če iščite sistem ogrevanja, ki bo na najboljši način ogrel vaše prostore in pri tem porabil najmanj energije, stran https://prava-klima.si/ir-paneli je kot naročena za vas. Dejstvo, da izkoristijo 99% energije za pretvorbo v toplotno energijo pove kako varčen je takšen način ogrevanja.

Njihova največja prednost v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja je v tem, da IR paneli pošiljajo v prostor infra-rdeče valove, ki se razširjajo po celotnem prostoru. Pri tem se ne segreva zrak, ampak samo predmeti, ki se nahajajo v tem prostoru. To je mogoče zato, ker zrak ne more ustaviti IR valove in tako ti lahko pridejo do vsakega predmeta, ki se nahaja v tem prostoru. To je zelo pomembno, ker edino tako lahko imamo enakomerno temperaturo v vseh kotih ogrevanega prostora. Drugi grelni sistemi segrejejo samo zrak, ki se nato dviguje in zadržuje na stropu. Za razliko od teh IR paneli preprečujejo nastanek plesni na stenah, saj se topel zrak zadržuje na stenah.

IR paneli

IR paneli delujejo na nižjih temperaturah kot drugi grelni sistemi in tako porabijo manj energije za doseganje željenih učnikov. Kot vir energije uporabljajo elektriko, ki je obnovljiv vir energije, saj vemo da s pomočjo vetra, sonca in rek električne energije ne bo nikoli zmanjkalo. Zato lahko rečemo, da je tovrstno gretje ekološko. Poleg tega, nižje temperature pomenijo tudi manj suh zrak, kar je zagotovo velika prednost tovrstnega gretja. To je zelo pomembno za vse osebe, ki imajo probleme z dihalni. Poleg tega je topota, ki jo čutimo v ogrevanih prostorih, zelo podobna občutku sončenja. Tako imamo občutek, da nas med gledanjem televizije vedno grejejo sončni žarki.

Poleg izjemne učinkovitosti, IR paneli se enostavno prilagodijo vsakem prostoru. Lahko jih namestimo na stenah ali na stropih in so skoraj neopazni. Zaradi dejstva, da se ne segrejejo tako kot recimo radiatorji, IR paneli se lahko namestijo tudi na lesene stene.

IR paneli so zelo enostavni za uporabo, saj temperaturo lahko nastavljamo s pomočjo pametnih telefonov. To pomeni, da temperaturo v vaših prostorih lahko nastavljate tudi medtem, ko se peljete domov. Tako vas bo vaš dom vsakič pričakal s prijetno temperaturo in toplino, ki naj bi jo imel vsak dom.