V zadnjem času je implantologija postala eno izmed vodilnih in bolj iskanih. Tako je zobni implantat pridobil izjemno zanimanje na podlagi zadovoljnih uporabnikov. Implantologija nam tako omogoča sodoben in hiter način za povrnitev veselega nasmeha. Za razliko od klasičnih mostičkov, ponuja implantat. Implantati ponujajo čvrst nadomestek zoba, ki deluje popolnoma naravno. Če implantat primerjamo z naravnim zobom ga je skorajda nemogoče ločiti. Z izbiro implantata pozitivno vplivate tudi na čeljustno kost, ki tako ne izgublja gostote in na ta način lahko ohrani svoj volumen.

implantat

Zobni vsadek ali implantat je tako popolnoma funkcionalen nadomestek zobne korenine, ki se ga vgradi v čeljustno kost. Na le tega se kasneje nastavi celoten zob z zobno krono. Dolgoročni uspeh tovrstne protetične rešitve lahko podaljšate z rednimi kontrolami ter temeljito ustno higieno, saj so tako kot naravni zobje tudi implantati podrejeni pojavu parodontalne bolezni. Tako kot zobje so tudi implantati podrejeni poškodbam, ki jih povzročijo zobne obloge in posledično bakterije. Najpogostejša bolezen, ki napade implantat je mokozitis in periimplantitis, kar pomeni, da je potrebna redna kontrola implantatov ter celostnega stanja ustnih vsadkov.

Sam postopek vstavljanja implantata zahteva nekaj korakov, ki jih med seboj ne gre zamešati. Pri vsadkih je potrebna predvsem dobra priprava, le tako se lahko zagotovi določena mera uspeha ter zadovoljstvo na koncu posega. Najprej se opravi tridimenzionalno slikanje, na podlagi katere se lahko podrobno preveri in določi mesto vstavitve implantata. Ta podatek se določi glede na stanje ter debelino čeljustne kosti. Ko je mesto skrbno določeno se implantat kirurško vstavi. Po samem postopku se počaka, da se le ta integrira v kost, kar traja nekje tri mesece. Po pretečenem času, ki omogoča nemoteno nadgradnjo ter kasnejšo formacijo dlesni. Sledi še zadnji korak, kar predstavlja implementacija krone zoba. Morda niste vedeli, da so zobni vsadki izdelani iz titanijevih zlitin, kar pomeni, da jih telo zlahka sprejme. Vsekakor je implantat ena izmed rešitev, ki vam lahko povrne zadovoljen nasmeh na obraz.