Fizioterapija je uradna zdravilna metoda, ki pomaga ljudem do kakovostnejšega življenja po boleznih ali poškodbah. Kakovostna fizioterapija z usposobljenim in srčnim fizioterapevtom, ki zna pristopiti k bolniku, ki je prestrašen, dementen, nervozen in v bolečinah, je kar v 97 % uspešna pri vseh obravnavanih bolnikih. Ker se jo izvaja na domu bolnika, je zato tudi dosti bolj učinkovita kot tiste, ki se izvajajo v bolnišnicah, kamor mora bolnik šele priti, kar je za nepokretne in težko pokretne ter dementne res velik zalogaj. Nekateri tudi nočejo obremenjevati svojih otrok in družine, saj nihče danes nima res veliko časa na pretek.

fizioterapija

Fizioterapija na domu je ena najbolj učinkovitih metod za zdravljenje po poškodbah, za nepokretne, za tiste, ki jih je zadela kap, dementne, za bolnike z osteoporozo in multipla sklerozo in še druge poškodbe ter bolezni, ki jih lahko  premagate s pravilnim gibanjem in terapijo. Fizioterapevt bolniku pomaga, da se celice s pomočjo vaj spet spomnijo, kako morajo delovati in kako zgleda ravnotežje.

Če hodite s kratkimi koraki in se zibate ter občasno padete po tleh, je za vas najbolj primerna profesionalna fizioterapija na domu. Najprej vas pride fizioterapevt pregledat in ocenit, v kakšnem času lahko napredujete in do katere mere je to možno po njegovih izkušnjah. Pregled je brezplačen.

Ker se fizioterapija izvaja na domu, pacientom ni treba iti nikamor, ne rabijo se preoblačiti ali kako posebej pripraviti in so lahko kar v domači obleki ali pižami, ker je tako lahko pacient bolj sproščen ter se počuti varno. Ni mu treba ven na mraz in iskati prevoza do bolnišnice.

Še več, če pacient zaradi katerega koli vzroka noče osebnega stika s terapevtom, potem se lahko ta terapija izvaja tudi online preko spleta in računalnika. Pacient bo skupaj s terapevtom izvajal vaje. Terapevt pa je usposobljen in potrpežljiv tudi tako, da razume pacienta, ga zna pomiriti in voditi, da se umiri ter dela vaje.