Etikete so namenjene prepoznavanju produktov in pa informiranju kupcev. Z etiketo bo lahko vaš produkt izstopal glede na konkurenco in boste zaradi tega prodali dosti več izdelkov, kot bi jih brez etikete ali s slabo narejeno etiketo. Zato dajte etikete oblikovati profesionalcem, da jih naredijo prepoznavne, unikatne in da so na etiketi podatki, ki bodo prepričali kupca, da je vaš izdelek za njih najbolj primeren. Nato vam bodo natisnili etikete na profesionalen stroj, ki jih bo natisnil tako, da bodo odporne na zunanje vplive ter zelo lepe.

etikete

Etikete morajo biti natisnjene na dobrem materialu, ki se dobro prime na podlago, pa naj bo embalaža lesena, steklena, kovinska ali plastična. Nekatere etikete se lepijo tudi na tekstil. Če imate malo produktov, boste lahko etiketo nalepili ročno na produkt in to boste delali sproti. Ta etiketa je na kolutu, ki je določene dolžine in je že izrezana, vi jo samo odlepite s podlage ter nalepite na produkt.

Če pa nabavite etiketirko, to je stroj za lepljenje etiket na produkte, vam bo lažje. Vendar se tak stroj splača le, če imate res večjo količino produktov. Nabaviti morate pravega, da ne bo premajhen ali prevelik za vaše produkte. Če imate več produktov, pa da je embalaža različnih velikosti in oblik, boste morali tudi nabaviti tak stroj, da to zna narediti. Ta bo potem etikete lepil avtomatsko in zelo hitro.

Vse nalepke naj bodo dobro izdelane, pa naj gre za to, da predstavljajo vsebino embalaže ali pa tudi če so le informativne s podatke, ki jih zahteva zakon, da so na produktu. Nekateri tudi nabavijo kar lasten industrijski tiskalnik, s katerim natisnejo katero koli etiketo. Razlika je le, da profesionalci lahko natisnejo tako etiketo, da so na njej posebne barve, kot je na primer zlata. Tudi bela, srebrna, kovinske in podobne barve morajo biti natisnjene s posebnim strojem. Takrat jih naročite pri tiskarju, ki je zanesljiv in vam pošlje želeno v enem dnevu.