Estetska kirurgija je čedalje bolj priljubljena med ljudmi, predvsem ženskega spola. Zaradi vpliva socialnih omrežjih si dekleta hočejo biti podobne svojim vzornicam, imeti velike polne ustnice, imeti lep majhen nos…. Sicer pa estetska kirurgija ne pomeni samo lepotna operacija temveč zajema tudi drugačne posege na telesu. Tukaj v kliniki Omnia vam bodo povedali več o botoksu, dermalnih polnilih, kemičnih pilingih, laserskih in estetskih posegih na telesu.estetska kirurgija

V estetiki je botoks namenjen predvsem glajenju in odpravljanju starostnih gubic. V rokah pravega strokovnjaka je botoks varno zdravilo, ki se v veliko večjih dozah uporablja v drugih medicinskih posegih. Učinek pa se pokaže v enem tednu oziroma sedmih dneh in začne popuščati v štirih mesecih.

Dermalno polnilo hialuron se uporablja v estetske posege na obrazu obeh spolov moškega in ženskega. Uporablja se za odpravljanje različnih obraznih gubic, povečanje ustnic, oblikovanje lic, oblikovanje brade ter nosu in korekcijo brazgotin. Kot stranski učinki se lahko pojavijo otekline ali modrice, ki si jih lahko hladite pred in po posegu.

Estetska kirurgija zajema tudi mezoterapijo, ki koži povrne sijaj ter svež izgled. To postopek, pri katerem z zelo tanko iglo vnesemo direktno v vašo kožo preparat za izboljšanje teksture  kože na obrazu, dekolteju, rokah in drugih delih telesa.

Do gladke ter napete kože pa pridemo z kemičnim pilingom. Piling se uporablja za izboljšanje tankih in drobnih gubic okoli oči, gubic po obrazu in dekolteju, manjših brazgotin in aknaste kože.

Laserske posege pa uporabljamo pri pigmentnih madežih, za pomlajevanje, bradavice ter žilne spremembe na koži in obrazu.

Pri estetskem posegu telesa je najbolj poznana in priljubljena operacija povečanje dojk. Postopek  traja okoli 45 minut. Stranski učinki pa so izredno redki, možni pa so vnetje, rotacija vsadka ,tvorjenje kapsule ipd. Povečanje dojk ne povzroča tveganja za razvoj raka dojk in navado ne povzroča težav pri dojenju.