Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je koristno za to, da imate na voljo zdravstvene storitve in zdravila. Takojšnja sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja po dokončanem študentskem statusu vam bo to omogočilo. Osnovno zavarovanje krije namreč zgolj osnovne storitve, ki so nujne za rešitev življenja, vse ostalo morate plačati sami. To pomeni da vam ne krije niti nenujnega prevoza z rešilcem ter ne več kot tri dni ležanja v bolnici in samo osnovne operacije ter zdravila. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa krije ostale storitve, ki so pa tudi odvisne od premije, ki jo plačujte.

 dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je prispevek v skupno blagajno, ki je vzajemna iz katere se črpa denar za vaše zdravljenje. Zato mladi plačajo manj in tisti, ki plačujejo dlje zavarovanje, plačajo manjšo premijo. Vsako leto, ko ne plačujete premije, se bo ta povečala za tri procente in če niste zdravi, tudi ne bo prav nizka, zato se zavarujte, ko ste mladi, zdravi in ste končali izobraževanje, ker je to najcenejše. Tako vam bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje dejansko res koristilo.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima več premij in med njimi lahko izbirate. Lahko zberete tudi vrhunske storitve, ki jih dobite, če plačata najvišjo premijo. To pa so svoja soba v bolnici in osebje ter televizija in vrhunske storitve ter boljša zdravila. Zato premestite koliko je vredno vaše žuljenje ter zanj plačajte to, kar mislite da ste vredni. Tako lahko dobite vrhunske storitve ko ste bolni, kar boste cenili šele takrat, ko boste potrebovali.

Nekateri menijo, da bodo plačevali zavarovanje šele, ko pride do nesreče in bolezni, vendar žal ni tako, ker morate plačevati zavarovanje vsaj tri mesece pred boleznijo, da vam velja. Zato lahko vse, kar boste koristiti prve tri mesece plačevanja zavarovanja krijete iz lastnega žepa, ker zavarovalnica tega še ne bo krila. Poskrbite za sebe še danes, preden bo prepozno ali predrago.