Če želite biti v svojem domu popolnoma varni, ali pa se vam preprosto ne ljubi vsakič, ko zazvoni hišni zvonec vstajati s kavča, potem so domofoni več kot odlična rešitev za vas. Domofon je namreč zelo uporabna napravica, ki poskrbi za varno, enostavno in učinkovito komunikacijo med vami in obiskovalci in to kar iz udobja domačega naslanjača.

Domofoni so na tržišču prisotni že lep časa, torej ne moremo govoriti o nekem novem izumu, res pa je, da so se domofoni že močno razvili in tako najsodobnejše različice teh naprav ponujajo nešteto novih funkcij, ki nam lahko olajšajo življenja. Prvotni domofoni so omogočali zgolj avdio komunikacijo, kar pomeni, da ste lahko vi, kot nekdo, ki prebiva v hiši, komunicirali z obiskovalci pred vrati, sodobnejši domofon pa vam omogoča tudi, da obiskovalce vidite. Tako se lahko kar s postelje odločite, ali boste nekoga sprejeli v svoj dom ali ne, saj lahko vrata odklenete kar na daljavo. Wifi domofoni omogočajo celo povezavo s pametnimi telefoni – na ta način lahko praktično od kjerkoli spremljate, kaj se dogaja pred vašo hišo. Morda ste na sosednjem Hrvaškem ali pa na rajskih Maldivih, noben obiskovalec ne bo mogel neopaženo zapustiti vašega dvorišča. Modernejše domofone lahko povežete praktično s katerokoli pametno napravo in na ta način od daleč upravljate denimo senčila, luči v stanovanju in podobno. To je le nekaj izmed najsodobnejših funkcij, ki jih ponujajo domofoni, seveda pa jih obstaja še več. Od vaših želja oz. potreb (in tudi denarja) pa je odvisno, kako napreden domofon boste izbrali. Pred nakupom se morate odločiti le še, kakšen način dostopanja do hiše želite – boste imeli prepoznavo prstnih odtisov, RFID brezstični ključek ali pa vnos PIN kode.

Domofoni so vsekakor zelo priljubljena zadeva za vsak dom, saj omogočajo učinkovito, varno in enostavno komunikacijo med prebivalci hiše in obiskovalci. Nikar ne odlašajte, temveč se že danes zapeljite v trgovino z domofoni in si zagotovite svojega.