Čebelji vosek je super proizvod, ki ga naredijo čebele za sebe in za svoj zarod, ampak ga lahko uporabimo tudi mi, kar si poglejte tukaj medenizaklad.si/cebelji-vosek, kjer boste našli dosti izdelkov iz čebeljega voska ter sam vosek. To so lahko sveče in pa vosek za izdelovanje krem ter mazil. Vendar mora biti čebelji vosek čist torej deviški brez umetnih primesi in parafina, ki ga znajo nekateri čebelarji vstaviti v čebelji panj z že narejenimi parafinskimi satnicami. Pravi čebelarji dovolijo čebelam, da same privedejo v okvirjih svoje satovje iz čistega, deviškega voska. Čebele to naredijo zato, da izleže matica svoj zarod.

čebelji vosek

Čebelji vosek je prvo, kar čebele proizvedejo za sebe in za svojo družino, ker naredijo naprej satje, da lahko v njih matica izleže jajčeca in ta jajčeca so potem v medu, ki ga čebele naredijo za svoje mladice. Med je osnovna hrana čebeljih mladic, ki izjemno hitro zrastejo v enem dnevu in živijo približno nekaj tednov. Za tako intenzivno življenje čebele potrebujejo ekstremno sladko hrano, ki je med.

Ko boste kupovali čebelji vosek za sebe, za to da bi naredili na primer naravne sveče ali kreme in mazila, vedno kupite čebelji vosek samo od tistega ponudnika, za katerega veste, da ima čisti, deviški vosek, ki ni mešanica z umetnim. Le tako boste lahko gotovi, da uporabljate zdrav in naraven izdelek, ki vam ne bo škodil, ne vašim pljučem niti vaši koži.

Najprej poglejte na spletni strani, ali ima čebelar, ki ste ga izbrali sploh čebelji vosek in če je napisal, kako ga prideluje. Mora imeti označeno, da je deviški in tudi dobro je, da ima kakšen certifikat, ki dokazuje, da pridržuje čebelje pridelke naravno. Še najboljše pa je gotovo, da greste tako kmetijo obiskati in preveriti, kako delajo čebelje izdelke in kje točno se čebele pasejo. Za vsa vprašanja o tem pa vam bodo prvi čebelarji vedno na voljo.