Bumerangi dandanes veljajo za zelo priljubljeno vrsto igrače, ki je za igro oziroma zabavo še zlasti primerna za zunanje prostore. Po drugi strani pa so vam na voljo tudi takšni, ki so posebej zasnovani za igrarije v notranjih prostorih doma. Sicer pa bumerang nekoč še zdaleč ni veljal za igračo, saj je bil prvotno namenjen za lov in boj. Marsikoga med vami je to dejstvo zagotovo zelo presenetilo, kajne?

Nasploh pa so bumerangi lahko zelo različnih oblik, prav tako so lahko narejeni iz najrazličnejših vrst materialov. A ne glede na to, kakšne oblike so in iz kakšnega materiala, imajo prav vsi skupni imenovalec: vsi se vrnejo, seveda, če jih pravilno vržemo. Med seboj pa se še zlasti ločijo po svojem dometu. Nekateri se torej lahko brezskrbno mečejo celo po stanovanju, za druge pa nujno potrebujete večji vrt ali pa travnik.

Velika izbira bumerangov v spletni prodajalni z igračami

Bumerangi so na voljo skoraj na vsakem koraku. Ne nazadnje jih lahko ponekod kupite v celo bolje založenih prodajalnah z živili oziroma na bencinskih črpalkah. Zavedati pa se morate, da je na takšnih mestih izbira precej omejena. Navadno vam ponujajo morda celo eno vrsto ali pa največ dve. Nekoliko drugačna ponudba pa je na voljo v nekaterih specializiranih prodajalnah z igračami.

Velika ponudba z bumerangi na vas čaka tudi v spletni prodajalni tojeto.info. V njej lahko izbirate med različno zasnovanimi oziroma oblikovanimi bumerangi različnih dometov. Lahko torej izbirate med takšnimi, ki jih boste metali po stanovanju, pa tudi med takšnimi, ki jih boste uporabljali zunaj domačih prostorov. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj prav posebnih bumerangov.

Bumerang z oznako Aerobie orbiter

Takšen tip bumeranga se od preostalih zlasti razlikuje po svoji posebni obliki pa tudi po materialu, iz katerega je izdelan. Plast mehkega silikona prekriva fleksibilno zasnovano ogrodje iz kovine. Slednje preprečuje boleče ujeme. Orbiter ima približno 30 metrov dometa, posledično se ga za uporabo ne priporoča popolnim začetnikom.

Bumerang Spirit

Bumerangi z oznako oziroma imenom Spirit so narejeni iz umetne mase in so povsem klasične oblike. Čeprav je njihov domet oziroma doseg nekoliko večji, sodijo med lažje bumerange. Sicer pa je takšen tip bumeranga primeren za nekoliko bolj vztrajne začetnike.

Bumerang Kadina

Bumerang Kadina je narejen iz kakovostne vrste lesa in ima tri krake. Leti kar 30 metrov daleč, kljub temu pa ga je vedno relativno precej lahko metati, prav tako tudi ujeti. Še posebej dobro se obnese, ko je veter šibek ali pa srednje močan. Strokovnjaki ga priporočajo vsem osebam, ki so starejše od 13 let.

Datum objave: 18.8.2021

Link na sliko: https://www.tojeto.info/druzabne-igre/