Bučno olje je v Sloveniji že dolgo znano kot najbolj kakovostno olje. Uporabljamo ga za razne prelive pri solatah, kot dodatek k ribam ter mnogo drugim jedem. Surovo olje pa lahko dodajamo k sladoledom, zelenjavi, solatam, omakam in različnim prelivom. Najboljše bučno olje – naroči zdaj na njihovi spletni strani. Pri bučnem olju moramo biti zelo pozorni, da ga ne segrevamo kajti na toploti ni obstojno in izgubi vse učinke. Olja pa ne smemo zauživati preveč saj lahko pride do nastanka holesterola.

Bučno olje

Ta gosta zdrava zmes je izjemno okusna ter tudi zdrava, kakovost bučnega olja ohranja naše zdravje, saj vsebuje maščobe omega 3, ki so dobre za ohranjevanje srca in ožilja. Maščobe nujno potrebujemo za delovanje možganov, lahko pa naredijo tudi škodo če v vodi niso topne. Maščobe, ki niso topne se nalagajo v ožilje in lahko povzročijo škodo srcu in zamašijo ožilje in povzroči nastajanje raka ter vas lahko zadane kap. Ker je bučno olje topno v vodi in če ga boste uživali v zmernih količinah, vam nebo delalo strdkov in maščobnih oblog na ožilju. Ženske morajo olja zaužiti manj kot moški saj imajo drugačno strukturo telesa. Že v zgodovini so Rimljani pridobivali kakovostno olje, ki so ga dodajali različnim jedem, saj bučna semena vsebujejo veliko antioksidantov, ki varujejo naše zdravje in našo odpornost in uravnavajo tudi krvni pritisk. Vsebujejo vitamine A, B, E, D, C ter pa še nekatere druge. Poleg vitaminov pa vsebujejo tudi minerale, ko je kalcij, kalij in magnezij, ki jih potrebujemo za naše zdravje in krepimo svoj imunski sistem.

Pravo bučno olje je narejeno na kmetijah, ki iz roda v rod po istem receptu. Cene olja pa so lahko zaradi vrste bučnih pečk različne. Previdni pa moramo, da ko kupujemo bučno olje pazimo na to da je olje sveže. Če ga boste naročili preko kmetije, ste lahko prepričani, da bo sveže saj ga delajo sproti.