V jeklenem konjičku mnogi porabimo velik del dneva – pot v službo, službene poti, pa tudi obisk naših najdražjih sodijo med dnevna opravila, ki jih opravimo z našim avtomobilom. Pomembno vlogo pri ohranjanju čistosti in nege notranjosti avtomobila imajo avto tepihi, ki so dostopni tudi na www.gledring.com/sl/produkti/gumijasti-tepihi/.

Je sploh pomembno, kateri avto tepihi so v vozilu?

Predvidevamo, da so odgovori na ta vprašanja lahko različni, kljub temu je naš odgovoren jasen – je pomembno. Ustrezno izbrani avto tepihi namreč zagotavljajo urejen videz vozila, hkrati pa zagotavljajo tudi varnost vožnje. Zlasti v teh deževnih jesenskih dneh, ko se vodi na parkirišču le stežka izognete, je pomembno, da notranjost vozila pred vodo in umazanijo s čevljev ščitijo izbrani avto tepihi.

Običajno tepihe dobimo že skupaj z vozilom, se pa pogosto zgodi, da kasneje ob njihovi uporabi ugotovimo, da predvideni tepihi niso praktični ali pa jih moramo zamenjati, ker so se obrabili. Zlasti problematični so tekstilni tepihi, ki ob izpostavljenosti različnim dejavnikom hitreje izgubijo svoj prvotni videz in funkcijo.

Prav zato priporočamo izbiro in nakup gumijastih tepihov. Primerno izbrani gumijasti tepihi so narejeni po meri, definira jih posebej oblikovana površina z robovi, ki preprečijo prelivanje tekočine in so zato enostavni za čiščenje. Prav čiščenje je glavna pomanjkljivost tekstilnih tepihov, ki jih ob redni, vsakodnevni rabi vozila težko redno sušimo in čistimo umazanije. Te težave so zlasti izpostavljene v deževnih obdobjih v jesenskem in spomladanskem času, ko se rutina deževnih dni kar nadaljuje in nadaljuje.

Za varnost izbranih gumijastih tepihov poskrbijo pritrdilni čepi. Ti so v zadnjih letih postali stalnica v vsakem avtomobilu, saj s fiksno namestitvijo tepiha v vozilu poskrbimo, da med vožnjo tepih ne bo menjal svojega položaja, posledično pa je naša vožnja varna in udobna. Predstavljajte si, da tepih med vožnjo zamenja položaj in vpliva na uporabo plina in zavor – recept za katastrofo, kajne?

Pri izbiri tepiha ne zanemarite pomena certifikatov, ki zagotavljajo kakovost izbranega produkta, dodaten bonus pa je tudi ustrezen dizajn, ki bo dopolnil videz notranjosti vašega vozila. Da bo vaša vožnja še lepša.